READING

foto

REIZENDE STERREN & UITGEVERIJ KOMMA
IN SAMENWERKING MET THE FOOD LINE-UP

Een primeur voor een Nederlands kookboek ( nog voor uitgave in USA gerecenseerd) door Anthony Bourdain

Cool green events realiseert haar projecten en evenementen door de componenten Food, Art & Music centraal te stellen in de door haar gekozen thema’s. Het boek Reizende Sterren is daar één van. Het eerste boek over streetfood in Nederland. De creatieve keuze van mooie ingrediënten, het samenstellen en bereiden van  recepten en de wijze waarop dit wordt gepresenteerd binnen de definitie van Food & Art. De combinatie met Music is voor Cool green events vanzelfsprekend, en soms zelfs de inspiratie voor nieuwe ideeën.

Boordevol recepten
Unieke omslag van krijtbord met krijtje

Nederland kent inmiddels meer dan 180 mobiele keukens. Dit zijn gepassioneerde ondernemers die tezamen door hun veelal artistieke initiatieven een vernieuwend en dynamisch beeld geven van streetfood in Nederland.

Streetfood is erg in opkomst. Op een vernieuwende, smaakvolle en verantwoorde manier wordt voedselbeleving lokaal of op markten en festivals dichtbij de consument gebracht. Direct contact met de bereider, de keuken voor je neus, en een mooi aanbod van creatief gekozen ingrediënten en recepten = passie delen.

Reizende Sterren is een verzamelwerk van deze creatieve keukens. Iedere deelnemer/reizende ster vertelt zijn eigen verhaal, levert een recept van zijn of haar “signature dish”, en deelt zijn of haar favoriete tune via een QR-code.

Veel van de reizende sterren koken met seizoen producten en schrijven daarom hun menu vaak op een krijtbord. Bij de grafische vormgeving van het boek is gekozen voor een omslag dat voorzien is van milieuvriendelijke schoolbordverf en een krijtje, zodat iedereen die het boek aanschaft een eigen persoonlijke boodschap kan schrijven.

Het boek bevat;
Bundeling van bijzondere verhalen van streetfood ondernemers
Boordenvol recepten
Uniek omslag (beschrijfbaar)
Food / Art & Music

KOOP HET BOEK HIER

Op basis van vertaalde stukken schreef niemand minder dan Mr. Anthony Bourdain een korte review van Reizende Sterren. De kroon op ons werk!

 

AB sticker copy

Pages from RS preview-14_Page_1

Pages from RS preview 2-33_Page_1

Pages from RS preview-33_Page_2Pages from RS preview-63_Page_2