1 juni 2013 | diner + wijnarrangement bij biologische boerderij de Groene Griffioen – Weesp

logo groene griffioenDe eerste dag van juni starten we met een mooi diner bij biologische boerderij de Groene Griffioen in Weesp. Gelegen op een mooie landelijke plek aan de Vecht, onder de rook van Amsterdam, in het groene hart.

Respect voor mens, dier en milieu…de filosofie van boerderij de Groene Griffioen, en waar wij ons als Cool green events goed in kunnen vinden. De boerderij staat onder dagelijkse leiding van Boy Griffioen en Wendela Griffioen-Bogerd. Twee mensen met passie voor het vak.

De roodbonte Montbeliarde koeien leveren melk en vlees, de kippen verse eieren en met liefde maken Boy en Wendela hun eigen Goudse biologische kaas, verkrijgbaar in verschillende varianten en met een eetbare korst. Melk koop je rauw, dus niet gepasteuriseerd waardoor alle vitaminen behouden blijven. Een boerderij met een verhaal, waar je terecht kunt met al je vragen en antwoorden over biologisch boeren, kaas, melk, koeien en lekker zelf aan de slag kunt tussen de dieren en in de buitenlucht. Of wat dacht je van zelf een keer kaas maken?

We dineren in het in 2012, duurzaam strobalen huis waar o.a. ook de kaasopslag en winkel gevestigd zijn. Je gaat genieten van een 5-gangen diner dat met zorg is samengesteld door de chef-kok, en die uitsluitend wordt klaargemaakt met biologische, lokale en eerlijke producten van het seizoen. Voor een aantal gangen maken we gebruik van de producten van de Groene Griffioen. Verser kan haast niet. Bij een mooi diner hoort een passend wijnarrangement van prachtig geselecteerde biologische wijnen.

nieuwe events kleur

Kraanwater is er natuurlijk voldoende op tafel tijdens Cool green events, al dan niet op smaak gebracht met verse kruiden. Maar er is ook een mobiele tap van Join the Pipe aanwezig waar iedereen naar wens van kan tappen. En wil je na afloop nog wat water mee voor onderweg, maar heb je geen waterfles bij je, dan is er deze avond de mogelijkheid een waterfles van Join the Pipe te kopen. En je steunt er een van de mooie doelen van Join the Pipe bij. Cool toch?

Een Cool green event is niet compleet zonder de toevoeging van kunst en/of muziek. Tijdens het diner maak je op interactieve wijze kennis met jonge talenten en hun werken die gebaseerd zijn op duurzaamheid.

We eindigen de avond in de Cool green theetuin met een keuze uit verschillende verse biologische kruiden. Voor de liefhebbers is er slow koffie, met of zonder verse kruiden.

Met behulp van onze partners begeef je je deze avond in een omgeving die niet alleen de smaakpapillen zullen prikkelen, nee alle zintuigen komen aan bod! Anders genieten, lekker en puur eten, in goed gezelschap. Klinkt goed toch?

Thuis nagenieten van een Cool green event?

Tijdens Cool green events kun je kennis maken met producten die wij speciaal voor deze avond geselecteerd hebben, met de mogelijkheid deze (met korting) op locatie te kopen. Kijk ook in de boerderij winkel van de Groene Griffioen! En mocht je na afloop toch nog iets vergeten mee te nemen wat je graag had willen hebben. Kijk dan of het verkrijgbaar is in onze webstore.

De prijs voor een onvergetelijke avond aan tafel op deze unieke locatie bedraagt € 125,00 per persoon.

Nog even op een rij, wat kun je verwachten van een Cool green event bij Biologische boerderij de Groene Griffioen:

  • Welkom met heerlijk aperitief
  • Rondleiding op de boerderij
  • 5-gangen diner en passend wijnarrangement
  • Diverse dranken op basis van verse kruiden en een mobiele water tap van Join the Pipe
  • (interactieve) Kunst en muziek door special guest
  • Mogelijkheid om geselecteerde producten te kopen met korting
  • Mogelijkheid om de producten van biologische boerderij de Groene Griffioen te kopen
  • Afsluiting met Cool green theetuin met verse biologische kruiden en slow koffie
  • Goodie bag vol met geslecteerde producten van onze partners zodat u thuis nog lekker kunt nagenieten

Voor elke Cool green event nodigen we een chef-kok uit die uitsluitend werkt met biologische, lokale en seizoensgebonden producten. Cool green Final smal kader 2013 copy

Praktische informatie 

Biologische Boerderij de Groene GriffioenLange Muiderweg 18a in Weesp. Woon je in de regio, kom dan met de fiets of ga met iemand mee. Kom je van ver en is de auto enige optie dan kun je parkeren op het erf van de Groene Griffioen. Let op; wanneer je je eenmaal op de Lange Muiderweg begeeft dien je nog zeker een km of 2 door te rijden. De nummering van de huizen lopen niet allemaal even duidelijk. Ongeveer halverwege nadat je op de Lange Muiderweg komt zie je het mooie strobalen huis al staan.

Mocht je nog vragen hebben dan kunt je contact met ons opnemen via letters@coolgreenevents.nl

We hopen jullie graag te ontmoeten!