Opening Bijenpaleis Westerpark

Opening bijenpaleis 3

 

Het allereerste Bijenpaleis van Nederland is een feit en inmiddels geopend. Zo’n 285 investeerders brachten samen 111% van het benodigde bedrag bijeen. Klasse werk! ORGA Architecten ontwierp het kekke bouwsel en op 7 september jl. vierden ze de feestelijke opening.

 

Opening bijenpaleis 20

 

Opening bijenpaleis 22

 

Voor deze gelegenheid zorgden wij voor heerlijke biologische ‘bijenhapjes’ gemaakt van ingrediënten die we dankzij de bestuiving door bijen hebben. Een appel, zo vanzelfsprekend maar als de bijen hun werk niet meer kunnen doen, zouden we toch raar staan te kijken als er geen appel meer te verkrijgen is?

Daarom waren de gerechten voor deze middag eenvoudig en gemaakt van de meest gangbare ingrediënten. Gasten hebben heerlijk gesmuld van o.a.

Pompoen gazpacho met komkommer en rozemarijn

 Hapje met aardbei, brie en zachte balsamico creme

 Bosbessen muffins, vooral de kinderen vonden dit heerlijk

Minipistoletjes met kruidenpesto, gegrilde courgette, tomaat, ui en feta

Pastasalade met verschillende soorten groenten en rucola

 

Opening bijenpaleis 10

 

Opening bijenpaleis 6

 

Opening bijenpaleis 7

 

Wist je dat er een enorme bijensterfte in de wereld plaatsvindt en dat Nederland zelfs de hoogste wintersterfte van Europa heeft? En dat we de bijen juist zo hard nodig hebben: ze zorgen alleen al voor een derde van ons groente en fruit. BEEing Green heeft nu in Westerpark Amsterdam een bijenpaleis neergezet waar de bij kan aansterken en wij ze uitgebreid kunnen bewonderen. Met jouw hulp wordt het bijenpaleis een architectonische aanwinst voor het Westerpark en een ontmoetingsplek voor iedereen die van bijen, natuur en gezond eten houdt.

Bekijk het filmpje met Egbert-Jan Weeber

http://youtu.be/ZyLAzTci0F8
Wil je meer weten en ook iets BIJdragen? Kijk voor meer informatie op: www.ilovebeeing.nl

Meer foto’s van de opening zijn te zien in het album op onze Facebook pagina.