Fete de la nature

De organisatie van Fete de la Nature! heeft ons gevraagd om samen met hen en andere leuke initiatieven invulling te geven aan het lanceringsevent in Nederland dat plaats vond op 25 mei jl. bij Roest Amsterdam.

Cool green events verzorgde tijdens de lancering van Fete de la nature in Nederland voor de catering.

Slideshow website 6

IMG_1923_2

Een nieuw landelijk festival in de natuur: dat is Fête de la Nature. Duizenden mensen in heel Nederland worden door Fête de la Nature uitgenodigd om buiten natuur te beleven, van wilde natuur tot een stadspark.

Fête de la Nature brengt leuke activiteiten die al in de natuur plaatsvinden, samen onder een herkenbare paraplu. Het festival biedt een breed scala aan evenementen op een groot aantal locaties door het land. Daar ontmoeten natuur, sport en ontspanning, kunst, eten en drinken, en gezondheid elkaar in verrassende combinaties.

Slideshow 3

Waarom Fête de la Nature?
Het doel van Fête de la Nature is mensen een mooie ervaring in de natuur bezorgen. Op deze manier komen mensen niet alleen met natuur in contact, maar ook met elkaar. Natuur is daarbij een breed begrip. Het kan een natuurgebied zijn, maar ook een mooi landschap, een boerderij, een park of een groenstrook.

Fête de la Nature laat iedereen op zijn eigen manier genieten van de natuur. Jongeren en ouderen, met welke culturele achtergrond dan ook, van plattelanders tot stadsbewoners.

IMG_1921_2

Fête de la Nature Internationaal

In Frankrijk is Fête de la Nature al jaren een bekend fenomeen. In de week rond 22 mei (Wereldbiodiversiteitsdag) gaat iedereen naar buiten, naar Fête de la Nature om de hoek of verder weg. Inmiddels is het festival uitgewaaierd naar Zwitserland en Portugal en nu dus ook Nederland.

In Frankrijk is het evenement, te vergelijken met de Nederlandse Open Monumentendag, zeer succesvol. Jaarlijks trekt Fête de la Nature in Frankrijk meer dan één miljoen deelnemers. Via de media wordt daar een tienvoud aan mensen bereikt.

IMG_1920_2

http://www.fetedelanature.nl/