Nieuw initiatief: 'Reizende Sterren' een boek over streetfood in Nederland

Nieuw initiatief: ‘Reizende Sterren’ een boek over streetfood in Nederland

Yes! Het is nu echt officieel! ‘Reizende Sterren’ is gestart!

REIZENDE STERREN
OVER KARRENDE KEUKENS & SMAAKNOMADEN

Nederland kent inmiddels meer dan 180 mobiele keukens. Dit zijn gepassioneerde ondernemers die tezamen door hun veelal artistieke initiatieven een vernieuwend en dynamisch beeld geven van streetfood in Nederland. Streetfood bestaat al eeuwen maar is nu weer in opkomst, op een vernieuwende, smaakvolle en verantwoorde manier dat past in het tijdbeeld van nu waar we dicht bij de oorsprong van ons eten willen staan.

Nieuw initiatief van Cool green events is het boek Reizende Sterren wat een verzamelwerk is van deze creatieve keukens. Iedere deelnemer/reizende ster vertelt zijn eigen verhaal, levert een recept van zijn of haar “signature dish”, en deelt zijn of haar favoriete tune via een QR-code.

Cool green events realiseert haar projecten en evenementen door de componenten Food, art & music centraal te stellen in de door haar gekozen thema’s. De creatieve keuze van mooie ingrediënten, het samenstellen en bereiden van het recepten en de wijze waarop dit wordt gepresenteerd binnen de definitie van Food & Art. De combinatie met Music is voor Cool green events vanzelfsprekend, en soms zelfs de inspiratie voor nieuwe ideeën.

Veel van de reizende sterren koken met seizoen producten en schrijven daarom hun menu vaak op een krijtbord. Bij de grafische vormgeving van het boek is gekozen voor een omslag dat voorzien is van milieuvriendelijke schoolbordverf en een krijtje, zodat iedereen die het boek aanschaft een eigen persoonlijke boodschap kan schrijven. Het boek bevat;

  • Voorwoord van The Food Line-up
  • Bundeling van bijzondere verhalen van streetfood ondernemers in Nederland en hun
  • Mooie en unieke omslag, veel illustraties en een moderne, eigentijdse uitstraling
  • Food / Art & Music

De realisatie van ‘Reizende Sterren’ vindt plaat in samenwerking met The Food Line-up en Uitgeverij Komma / d’Jonge Hond 

Wil je alle updates over de ontwikkeling van het boek blijven volgen, kijk dan op de website, Facebook en Twitter.