24-09-2013 HET DEENSE LAKRIDS & COOL GREEN EVENTS DOMPELEN JE ONDER IN EEN GASTRONOMISCHE WERELD VAN DROP: KOKEN MET DROP

Lakrids & Cool green events nemen je mee op een zintuiglijke reis van de volle smaak van zoethout wortel tot aan gastronomische toepassingen van zoethoutextract (drop) met spannende nieuwe smaken. Verken het universum van zoethout, en proef van verschillende actoren binnen chocolade, taarten, ‘fine dining’ gerechten en bier met zoethout.

Lakrids & Cool green events verzorgen op zaterdag 28 september tijdens het World Food Festival in Rotterdam een mini workshop waar je kennis maakt met de ongekende en veelzijdige mogelijkheden van zoethout en drop binnen de gastronomische wereld. Aansluitend ga je in het gezelschap van zoethout en drop liefhebbers genieten van een speciaal gemaakt gerecht en bijbehorende drank tijdens de walking dinner.

Dachten wij in Nederland de enige dropeters te zijn? Mooi niet! De Deense Johan Bülow lanceerde in 2007 LAKRIDS, een breed scala van ongebruikelijke zoethout producten. De wereld werd verliefd op zoethout en de schappen waren binnen enkele uren al leeg.

De Lakrids collectie met gastronomische zoethout bevat alles, van bier tot siropen waarvan sommigen de eerste in hun soort zijn. Producten zoals Salty Licorice siroop en Raw Licorice poeder zijn bedoeld als toppings, maar er kan ook mee worden geëxperimenteerd bij het koken en bakken. Elk product is beschikbaar in zowel de zoute als de zoete verscheidenheid van de wortel waardoor er oneindig veel gerechten bereid kunnen worden.

Cool green events maakte in 2011 al kennis met de uitzonderlijke producten van Lakrids en is een van de eerste organisaties die de producten van Lakrids introduceert binnen de gastronomie in Nederland.

Cool green events organiseert culinaire cross-over events, gebaseerd op drie componenten: FOOD, ART & MUSIC. Componenten die één ding gemeen hebben; creativiteit, die geuit wordt binnen de bandbreedte van wat ecologisch,- en duurzaam is. Duurzame, culinaire evenementen waar je geniet van lunch of diner, een proeverij, festival of workshop. Het draait hier allemaal om het serveren van biologisch, goed, verantwoord en kwalitatief eten, op de meest gekke, leuke, en mooie locaties in binnen- en buitenland.

De producten van Lakrids zijn vanaf nu verkrijgbaar in de webstore van Cool green events en eind oktober zal Lakrids een kookboek lanceren die de meest geweldige recepten bevat www.coolgreenevents.com/store

 

Dropdemonstratie en -diner
Zaterdag 28 september 15:00 – 18:00
Future Food House, Museumpark Rotterdam
Tickets: € 20,00 (te bestellen via www.worldfoodfestival.nl)

 

World Food Festival

Het World Food Festival presenteert van 18 september t/m 27 oktober 2013 eten op zijn Rotterdams. Van Rotterdamse gehaktbal tot culinair huzarenstuk en van stadsboer tot streetfood. Ruim vijf weken lang laten horeca, voedselproducenten, wetenschappers en topkoks zien, horen en proeven wat de stad schaft. Het festival spreidt zich uit over de hele stad en de haven. Kloppend hart is het Museumpark met het Future Food House. Met grote en kleine events, markten, proeverijen, tentoonstellingen, stadsroutes en havenexcursies brengt het festival de bezoekers in aanraking met de volledige voedselketen. Zie voor meer informatie en het programma www.worldfoodfestival.nl.

 ——————————————————————————————————

 Noot  voor de redactie:

Bezoek voor meer informatie over Cool green events de website: www.coolgreenevents.com of neem contact op met de initiatiefneemster. Monica Abdoel monica@coolgreenevents.com 06-41990467.

 

Logo Lakrids by Johan Blow

 

Cool green Final wit breed kader 2013 copy

 

world food festival

 

 

dropbier

 

Foto dropdemonstratie