Programma Nachtbraken 2014

Daar waar de Nacht de Natuur ontmoet en de Zintuigen prikkelt

 Met Foodtrucks, Dichters , Film en Natuur 

Zaterdag 24 mei

van 17.00 – 03.00 uur

Restaurant Magnetico

magnetico

IJdijk 8

1095 KM Amsterdam, Zeeburgereiland

Entree & Workshops  gratis

https://www.facebook.com/pages/Nachtbraken/301107496719995

Foodtrucks en leesvoer  Dichters van de nacht  diner van een uil
Foodtrucks en leesvoerAanvang: 17.00u Dichters van de NachtAanvang: 21.00 en 23.00 u Ontrafel het diner van de uilAanvang: 21:30 u
Cool green events (in samenwerking met The Food Line-up) en uitgever Steven Hond van Uitgeverij Komma lanceren een sprankelend boek boordevol verhalen en recepten van gepassioneerde streetfood ondernemers in Nederland.Je kunt het boek inzien en de Reizende Sterren “live” ontmoeten! Natuurlijk is er lekker eten en helemaal in stijl geserveerd vanuit verschillende foodtrucks. Dus reken maar op een geweldige line-up met de Keuken van het Ongewenst Dier, Kunst & Kookwerk , Waffels op Wielen, Of je Spaanse Worst Lust, Grizzl, Taters & Toppings, Pass the peas, American Waffles, Houben Worstenbrood, Smokey Goodness Eten, feesten en Nachtbraken zet aan tot poetische zinnen.Ronald Offereman en Aurora Guds zullen hun visie op Reizende Sterren en Nachtbraken delen door Nachtelijke gedichten Uilen gaan ‘s nachts op pad om te jagen. Door een scherp gehoor en lichtgevoelige ogen weten ze hun prooi in het donker feilloos te vangen. Maar wat eten ze eigenlijk? Door het uitpeuteren van uilenballen ontrafelen we het nachtelijk uilendiner. Niet vies, maar wel leerzaam. 
 In vogelvlucht  Jagen op Sonar  Donderpaden
In vogelvluchtAanvang: 21.30 u Jagen op SonarAanvang 22.00 u Donderpadden & ZwartbekkenAanvang: 22.00 u
Overdag zoeken vogels voedsel in het veld en ‘s nachts naar een veilige slaapplek. In de avond vliegen ze van de eetkamer naar de slaapkamer.  Juist rond zonsondergang valt goed te zien hoe vogels de nacht doorbrengen Luisteren naar gezang van de nachtvogels en kijken naar de slaaptrek.  Vleermuizen zijn supergespecialiseerde nachtdieren. Je ziet ze hooguit fladderen in de schemer. Met speciale geluidsapperatuur speuren we Zeeburgereiland af naar jagende vleermuizen. En zo kom je meer te weten over deze mysterieuze nachtbrakers Tussen de  basaltblokken aan de oever  van Het Amsterdam Rijnkanaal ligt een top leefgebied voor vissen met mysterieuze namen zoals de rivierdonderpad en zwartbekgrondel. Met schepnet en speciale lampengaan we op pad om ze zichtbaar te maken. 
 miss nachtbraak  Zomer3hoeken  Trek & Migratie
Miss NachtbraakAanvang: 23.00 u  Zomer3HoekenAanvang: 23.00 u Trek & MigratieAanvang: 23.00 u
Vlinders vliegen niet alleen overdag, er zijn ook nachtspecialisten. In Nederland alleen al 2400 soorten! Je ziet ze alleen nooit. Met speciale lampen gaan we vlinders lokken. Je zult verstelt staan van de variatie.  Op je rug naar de sterrenhemel turen…  Op zoek naar zomersterrenbeelden zoals de Schorpioen met Antares. Ontdek de zomerdriekhoek met Lier, Zwaan en Arend. De slinger aan de staart van de Beer. Maar ook gaan we op zoek naar  minder bekende sterren. Tussen IJ en IJsselmeer liggen de Oranjesluizen. Voor trekvissen een onneembare barrière.  .In de sluis is een speciale vispassage aangelegd.Met net en lampen gaan we kijken of de jonge paling en stekelbaarsje er langs komen
 Schoffies  Decibel
SchoffiesAanvang:  24.00 ofwel 00.00 u DecibelAanvang: doorlopend
Voor ‘Schoffies’ volgde regisseur Marc van Fucht jarenlang de Amsterdamse reigerkolonies, met zeer verrassende resultaten. De overeenkomsten met de Amsterdammers is opzienbarend. Snacken uit de muur is eerder regel dan uitzondering, Dacht je ook dat het onder water stil is. Dan vergis je je. Geluid onder water draagt heel ver. Schroeven van de pont over Binnenij, vrachtboten door Amsterdam Rijnkanaal en In de geluidston gaat de onderwaterwereld van geluid voor je open.

 

Voor meer informatie over Nachtbraken kunt u contact opnemen met :

Lidy Zeinstra

+31 6 34770968  https://www.facebook.com/pages/Nachtbraken/301107496719995

Voor meer informatie over Reizende Sterren kunt u contact opnemen met:

Monica Abdoel

+31 6 41990467 https://www.facebook.com/dereizendesterren

programma overzicht 2014